TICK, TICK… BOOM

CONTACT ONS

Heb je verdere vragen, wil je meer informatie over Het Nieuwe Theater of over onze producties, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande email of bekijk andere producties uit het verleden.

Quaterlife performance in Pand P

In september 2018 speelden we twee performances van ‘Tick, Tick… BOOM!’, een rockmusical van drievoudig Tony Award-winnaar Jonathan Larson. Nog voordat zijn revolutionaire rockopera RENT wereldberoemd werd, schreef hij deze (grotendeels autobiografische) musical. Een productie van eigen hand in de vorm zoals we ooit begonnen zijn: het produceren van inhoudelijk sterke voorstellingen om talentvolle jongeren en volwassenen een podium te bieden.

Hoofdpersoon Jonathan bereikt bijna de leeftijd van 30 jaar en worstelt met het feit dat hij nog steeds niet heeft bereikt wat hij altijd voor ogen had. Hij kan de klok horen tikken… Hij snakt naar zijn doorbraak als schrijver en componist van onderscheidend muziektheater. Zijn vriendin Susan, beste vriend Michael en de rest van zijn omgeving hebben andere verwachtingen en vinden dat het tijd is dat hij verder gaat met zijn leven. Volgt hij zijn droom of kiest hij voor zekerheid?

‘Tick, Tick… BOOM!’ druist in tegen alle heersende theaterwetten en normen. Aangrijpende rockmuziek, een verhaal met sterke inhoud en een verrassende vorm met thematieken die tijdloos zijn maken deze voorstelling tot een must see. Een type musical (off-Broadway) dat in Nederland niet of nauwelijks wordt gemaakt terwijl er wél belangstelling voor is. Het Nieuwe Theater vond daarom de tijd rijp om dit sub-genre onder de aandacht te brengen. Drie acteurs (Wouter van der Horst, Else Hulskamp en Jamie Hayes) en een liveband vertellen Jonathans verhaal in deze energieke, explosieve rockmusical vol herkenning, humor en dilemma’s.

Generatie overstijgende vraagstukken zorgen ervoor dat niet enkel theatermakers in een vormcrisis centraal worden gesteld, maar ook de existentiële crises als kruispunt in de menselijke levensweg. Een verhaal van ‘hier en nu’. Over doorzetten, je hart volgen, op zoek gaan naar kruiwagens en erkenning. Over identiteit en authenticiteit. Daarom schreeuwt dit stuk om gezien te worden door de generatie jongeren, de millennials, van nu.

Deze voorstelling van Het Nieuwe Theater werd geregisseerd door Geert NilandTom Veeke verzorgde de correpetitie en bandleiding, het geluidsontwerp was van Wessel Snoek, geluidstechniek door Wim Corbeij en het lichtontwerp van René van Hoek. Zakelijke leiding namens HNT was in handen van Wouter van der Horst.

Scènefoto’s

Pand P Het Nieuwe Theater

Video