RENT

CONTACT ONS

Heb je verdere vragen, wil je meer informatie over Het Nieuwe Theater of over onze producties, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande email of bekijk andere producties uit het verleden.

Verbinding op campus TU Eindhoven

In november en december 2013 speelden we een succesreeks met 20 uitverkochte voorstellingen met de rockopera ‘RENT’ in de Hogestromenhal op de campus van TU Eindhoven. In samenwerking met Studium Generale en E.S.T.V. Doppio, zochten we in opdracht van het TU-bestuur naar een manier om studenten buiten hun studietijd door creatieve expressie in contact te brengen met studenten van andere studierichtingen. Door middel van een theaterstuk met uitdagende thematieken dat alle disciplines waarborgt van zang, spel tot beweging daagden we een groep van 40 jongeren uit om zichzelf bloot te geven om een publiek te kunnen raken.

Met de rockopera ‘RENT’ vonden we de ideale mix van hedendaagse muziek, een inhoudelijk sterk verhaal en thematieken die alle doelgroepen overstijgen, namelijk: leven voor vandaag! Een jaar lang was TU/e het decor van een bijzonder creatieproces waarbij studenten een hechte band met elkaar ontwikkelden als fundament voor hun toekomstige studietijd. Dat resulteerde in een ontroerende productie van hoog niveau  met lovende publieksreacties. Locatietheater in optima forma waar een oude onderzoeksruimte werd omgetoverd tot de lofts van een groep kunstenaars en bohemiens in New York City.

Verhaal

Gebaseerd op Puccini’s opera La Bohème vertelt RENT het verhaal van acht kunstenaars die proberen de essentie van hun leven te vatten in beelden, in woorden, in muziek en speelt zich af in New York’s East Village begin jaren negentig.

In een tijd waarin besmetting met het HIV-virus een doodvonnis betekent worstelen deze jongeren met relaties, armoede, creativiteit, verslavingen en verlies. Welke keuzes maak je als je weet dat je tijd op aarde van korte duur is? In een jaar tijd leren deze acht vrienden op hun weg naar volwassenheid ongevraagd één belangrijke levensles: There’s no day but today!

Creatives

Deze voorstelling van Het Nieuwe Theater werd geregisseerd door Geert Niland in samenwerking met Snder EckhardtTom Veeke leidde de live-rockband en verzorgde de correpetitie en zangcoaching, Bruce Yanez verzorgde de choreografie en Daniël Cohen was verantwoordelijk voor de vertaling van het script en liedteksten van Jonathan Larson. Het kostuumontwerp was een creatie van Fatiha Lhajoui en de productieleiding in handen van Joke van den Kerkhof. Muzikale supervisie en zangcoaching namens HNT was in handen van Hans van Heiningen, artistieke leiding door Sander Eckhardt en zakelijke leiding Wouter van der Horst.

Scènefoto’s

TU/e Het Nieuwe Theater

Video