LOENA

CONTACT ONS

Heb je verdere vragen, wil je meer informatie over Het Nieuwe Theater of over onze producties, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande email of bekijk andere producties uit het verleden.

100 jaar GGzE

In december 2018 speelden we met een grote groep werknemers en cliënten van GGzE een unieke theaterfabel voor drie uitverkochte zalen gevuld met collega’s, partners en verwanten in Parktheater Eindhoven. De voorstelling was het sluitstuk van een jaar lang festiviteiten rond het 100-jarig bestaan en liet zien aan een groot publiek wat de kracht van theater maken teweegbrengt bij iedereen, ongeacht je geestestoestand. Bezoekers waren zichtbaar geroerd door de passie en overgave waarmee alle deelnemers een prachtig verhaal ten tonele voerden.

Om het 100-jarig bestaan van GGzE te vieren kregen we de opdracht van de Raad van Bestuur om met medewerkers én cliënten een blik in de toekomst te werpen van de geestelijke gezondheidszorg. Niet terugblikken, maar vooruitkijken naar hoe de samenleving een kentering teweeg kan brengen in hoe we zorgen voor elkaar.

Dit resulteerde in de, speciaal voor GGzE geschreven, muzikale fabel LOENA. Een prikkelende, spannende en humoristische voorstelling, die op speelse wijze de kijker laat nadenken over kwesties die hier en nu spelen rond de geestelijke gezondheidszorg. Wat is de perfecte samenleving? Hoe laat je mensen groeien? Wat is de grens tussen “normaal” en “abnormaal”? In deze voorstelling wordt op een verrassende wijze gekeken naar de toekomst van de zorg door een verhaal te vertellen dat zich letterlijk in de toekomst afspeelt. LOENA is science‐fiction, maar niet het soort dat gaat over ruimteschepen en aliens; het is het verhaal van echte mensen en hun dilemma’s, in een toekomstsituatie die ver van ons bed lijkt, maar in wezen heel dicht bij onze eigen realiteit zit.

Deze voorstelling van Het Nieuwe Theater werd geregisseerd door Geert Niland in samenwerking met Cindy Bell-StribosChiel de Cock leidde het zevenkoppige live-band, Ymke Fros verzorgde de staging en Daniël Cohen was verantwoordelijk voor het nieuw geschreven script. Het video-/decorontwerp was van Bart van Geldrop, kostuums van Karlijne Opmeer, het geluidsontwerp van Gijs Kater en het lichtontwerp van Koen van Kollenburg. Muzikale supervisie namens HNT was in handen van Hans van Heiningen, artistieke leiding door Sander Eckhardt en zakelijke leiding Wouter van der Horst.

Scènefoto’s

GGzE Het Nieuwe Theater