Hart en Ziel

CONTACT ONS

Heb je verdere vragen, wil je meer informatie over Het Nieuwe Theater of over onze producties, neem dan gerust contact met ons op via onderstaande email of bekijk andere producties uit het verleden.

Teambuilding Máxima MC

In juni 2015 speelden we met meer dan 150 werknemers van Máxima MC in Eindhoven de nieuw geschreven musical ‘Hart en Ziel ‘ voor drie uitverkochte zalen met collega’s, zorg professionals en aanverwanten in Parktheater Eindhoven. Door een ludieke manier van anders samenwerken en bouwen aan de toekomst overstegen we met ruim 200 deelnemers de normale protocollen en hiërarchie in de organisatie en stonden deelnemers samen op het toneel van een groot theater.

In opdracht van Máxima MC zochten we naar een manier om het personeel van dit ziekenhuis hechter tot elkaar te laten komen en afdelingen die elkaar normaal gesproken niet met elkaar samenwerken in contact te laten komen. ‘Hart en Ziel’ is een exclusief voor het MMC nieuw geschreven musical. Een meeslepend verhaal vol vaart, humor én ontroering. Deze voorstelling werd gemaakt voor en gespeeld door medewerkers van het ziekenhuis. 

‘Hart en Ziel’ speelt zich af in een druk ziekenhuis ergens in het zuiden van Nederland. Het personeel worstelt met bezuinigingen, reorganisatie, veranderingen in de zorg en vooral met de vraag: Hoe hou je passie voor je vak? In deze voorstelling volgen we drie personages die ieder op hun eigen manier met deze vraag worden geconfronteerd.

Leerling verpleegkundige Kristel ontdekt hoe groot de verschillen zijn tussen haar beeld van de zorg en de werkelijkheid. Casper, een succesvolle hartchirurg, stuit op onverwachte problemen die hem dwingen te kijken naar wat echt belangrijk is in de zorg voor patiënten. Het nieuw aangestelde bestuurshoofd Karen moet ervoor zorgen dat het financieel beter gaat met het ziekenhuis en kiest voor een nieuwe strategie ‘zakelijk met een hart’.  Maar of deze nieuwe aanpak voor het ziekenhuis nu de juiste koers zal blijken?

Deze voorstelling van Het Nieuwe Theater werd geregisseerd door Geert Niland in samenwerking met Sander EckhardtJohan Jansen leidde het live-orkest met veertig muzikanten en verzorgde de correpetitie, Bruce Yanez verzorgde de choreografie en Daniël Cohen was verantwoordelijk voor het nieuw geschreven script en de liedteksten. Het decor- en kostuumontwerp was van Sanne Schrooder, het geluidsontwerp van Geurt Engelsman en het lichtontwerp van Koen van Kollenburg. Muzikale supervisie en zangcoaching namens HNT was in handen van Hans van Heiningen, artistieke leiding door Sander Eckhardt en zakelijke leiding Wouter van der Horst.

Scènefoto’s

Máxima MC Het Nieuwe Theater

Video