Cultureel open podium behouden voor metropoolregio Brainport

Pand P Sander Eckhardt Het Nieuwe Theater
Sinds het vertrek van filmhuis Plaza Futura naar het Natlab op Strijp-S stond het gebouw aan de Leenderweg 65 leeg. Het Nieuwe Theater heeft als initiatiefnemer in juni 2015 in samenwerking met Parktheater Eindhoven en jeugdtheatergezelschap Hetpaarddatvliegt de coöperatie Pand P opgericht. Het doel was een open podium realiseren zodat deze bijzondere plek met cultureel bestemmingplan behouden zou blijven voor de stad. Een nieuwe bestemming op een vertrouwde plek waar de inwoners van de wijk Stratum bij betrokken worden.

Onder de nieuwe naam Pand P werd in theaterseizoen 2015/2016 de deuren geopend van een nieuw kunstpodium voor alle uitvoerende kunstvormen waaronder muziek, toneel en dans. Een cultuurhuis waar jeugd, amateur en professional elkaar ontmoeten, aanvullen en versterken. Een open podium waar alle dagen van de week iets gebeurt en waar omwonenden zich ‘thuis’ voelen.

Een open podium betekent voorstellingen op het gebied van muziek, dans en toneel, voornamelijk met jeugd, amateurs, theatermakers en kleinschalige professionele makers, mede toegankelijk voor de internationale gemeenschap. Denk aan de voorstellingen van Het Nieuwe Theater, Wildpark, de jonge makers van ThinX, de serie Zolderkamertjesklassiek, eigen festivals als Drie Tegels Diep en de dansmiddagen voor ouderen Dans mee in Pand P.

Voor iedereen die zelf wil optreden voor publiek op een gemoedelijke plek is de theaterzaal in Pand P te huur. Een succesvol wijktheater staat niet op zichzelf, maar is nauw verbonden met de omgeving. Pand P heeft de luxe een beroep te kunnen doen op een groot aantal sterk betrokken vrijwilligers. Na drie jaar is Pand P een begrip geworden in de Eindhovense cultuursector met een van de grotere bezoekersaantallen op jaarbasis.

Naast Pand P als culturele broedplaats zijn de bezoekers ook welkom om in een ontspannen omgeving te werken, een kop koffie te drinken, te borrelen of gezellig met vrienden of familie te komen dineren in het eetcafé.

Pand P heet je van harte welkom.